Vacatures: Ga jij mee als leiding op onze kampen? (M/V)

Organisatie

Ontstaan en doelstelling van Stichting Jozua

Het ontstaan van Stichting Jozua

De zomerkampen

De start in 1974 is een kinderkamp, georganiseerd door drie enthousiaste echtparen met als doel om jonge kinderen in contact te brengen met het Evangelie van Jezus Christus.

Ochtendgymnastiek, Bijbelverhalen, vrije verhalen, dagsluitingen en daarnaast natuurlijk bosspelen, vossenjacht, een nachtspel, een bonte avond en nog veel meer………waren en zijn nog steeds de ingrediënten van een week kinderkamp.

1976
1983
1979
1983

In het eerste kamp waren er 30 kinderen en het werd gehouden in het gebouw van “Het Leger des Heils” in het Nijreesbos in Almelo. Omdat er steeds meer kinderen bijkwamen moest er een groter gebouw gezocht worden en dat vonden we in Lemele, op “de Ekkelkamp.”

Een grote kampeerboerderij waar we vanaf 1978 vertoefden. We zijn toen ook begonnen met het tienerkamp. Nog wat later, in 1984, met een jeugdkamp.

Het jeugdwerk:

Inmiddels, in januari 1976, waren wij ook in Dinxperlo begonnen met een kinderclub bij ons aan huis. We begonnen met 17 kinderen. Wekelijks, in de periode september tot en met april, kwamen de kinderen bij ons thuis en luisterden naar verhalen uit de Bijbel. We zongen liedjes en maakten een werkje. En in datzelfde jaar vierden we Kerstfeest met 60 kinderen. Ook deze kinderen gingen veelal mee naar het kinderkamp.

1977
1985
1978
1982

De jaren daarna groeide de kinderclub. De kinderen ook, dus we kregen tienerwerk en daarna jeugdwerk. In die jaren, we hadden inmiddels 7 clubs aan huis, groeide het verlangen naar een eigen jeugdhonk en het werd een gebeds-onderwerp.

En in 1986 konden we, na een korte huurperiode, een leegstaande kleuterschool kopen en met hulp van giften, renteloze leningen en een kleine hypotheek hebben we het gebouw “De Bron” gekocht en is stichting Jozua ontstaan.

In het gebouw vonden Bijbelstudies voor volwassenen, koffiebar voor de oudere jeugd, tienerclub voor tieners en een kinderclub plaats. Ook organiseerden wij in de winter jeugdweekenden op “De Haverkamp” in Hengelo (Gld). En nog steeds is er een tienerclub op zaterdagavond, waar tieners iedere week samenkomen voor Bijbelstudie en gezelligheid.

De doelstelling van Stichting Jozua

Nog steeds is Stichting Jozua een organisatie, die als enig oogmerk heeft om kinderen, tieners en jeugd te vertellen over Gods liefde, zichtbaar gemaakt in de komst van Zijn Zoon Jezus Christus.

God, die de wereld zo liefhad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder, die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. (Johannes 3 : 16)

Bob en Trudy Staal